HET LAATSTE CORONA NIEUWS

We zien dat het Coronavirus (SARS-CoV2/COVID-19) in Nederland verder verspreidt en het is niet ondenkbaar dat het zich nog verder zal verspreiden. Vitalis houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgt de geldende adviezen vanuit RIVM, Veiligheidsregio en GGD om verspreiding tot een minimum te beperken.

Lees meer over onze maatregelen

Corporate logoMinister van Onderwijs brengt bezoek aan Vitalis

09-04-2020

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven was woensdag 8 april 2020 op bezoek bij het Summa College en Vitalis. Van Engelshoven is naar Eindhoven gekomen om te luisteren naar de ervaringen van de studenten en docenten in de zorg tijdens de crisis. Zo kon ze met eigen ogen zien hoe onder andere de stages verlopen tijdens de coronacrisis. 

Lees het hele verhaal

Cohort verpleegafdeling op Peppelrode

30-03-2020
Om de druk in onze regio te verdelen is een aantal ziekenhuizen en verpleeghuizen aangewezen om patiënten met een coronabesmetting op te vangen.
Dat zijn in deze regio o.a. Vitalis (locatie Peppelrode) en Archipel (locatie Dommelhoef) in Eindhoven, Oktober in Veldhoven (huize Merefelt) en zorghotel Vitassist Helmond.
 
Lees het hele verhaal

Corona-acties in één overzicht

27-03-2020

Steeds meer mensen willen iets doen voor ouderen en zorgmedewerkers. Een geluksmomentje geven. Daarom hebben we een aparte pagina aangemaakt met een overzicht van alle acties in en rondom onze locaties, waaraan kan worden deelgenomen. Bekijk de pagina.

Lees het hele verhaal

Seniorengebouwen Berckelhof en Theresia sluiten preventief voor bezoek

18-03-2020

De WoonincPlusVitalis-locaties Berckelhof en Theresia sluiten per direct preventief voor bezoek. Dit besluit volgt uit een advies van de Brabantse veiligheidsregio’s aan Vitalis. Wooninc. steunt Vitalis in dit besluit en ondersteunt daar waar mogelijk. Alleen professionele zorgverleners zijn nog welkom in deze woongebouwen voor senioren.

Lees het hele verhaal

Vitalis Corona Informatielijn

18-03-2020

Heeft u als cliënt, mantelzorger of familielid vragen over onze werkwijze bij het Corona-virus, raadpleeg dan allereerst de berichtgevingen op onze website www.vitalisgroep.nl

U kunt ook bellen met de Vitalis Corona Informatielijn telefoonnummer 040 293 35 35. Deze informatielijn is 7 dagen per week van 10.00 – 15.30 uur bereikbaar.

Lees het hele verhaal

We sluiten de deuren van alle verpleeghuislocaties en verpleeghuisafdelingen

17-03-2020

Sinds het weekend wijzen we u bij de ingang van alle locaties al op het risico van het bezoeken van onze cliënten. In lijn met het advies van de Veiligheidsregio Brabant gisterenavond, sluiten wij preventief alle verpleeghuislocaties- en afdelingen. Dit betekent dat vanaf vandaag (17.03.2020) tot nader order bezoek niet meer welkom is.

Dit geldt voor de locaties: Brunswijck, Peppelrode, Wissehaege, Vonderhof, Vaandelhof,  Wonen aan de Fakkellaan.

Ook de verpleeghuisafdelingen op de volgende WoonincPlusVitalis locaties sluiten per vandaag: ’t Lint, Engelsbergen, Berckelhof, De Horst/Kronehoef, Theresia, Wilgenhof. Op 't Lint en Engelsbergen zijn ook de verzorgingshuisafdelingen gesloten, waarmee deze twee locaties ook geheel gesloten zijn. 

Lees het hele verhaal

Bewoner Wilgenhof overleden door coronavirus

14-03-2020

Een bewoner van een gesloten verpleegafdeling van Wilgenhof is gisterenavond in een ziekenhuis in Eindhoven overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De man werd voor zijn ziekenhuisopname preventief in isolatie door Vitalis verpleegd. In het ziekenhuis werd duidelijk dat het ging om een besmetting met het coronavirus. Het is onduidelijk waar en wanneer de man het virus heeft opgelopen.

Lees het hele verhaal

Besluiten naar aanleiding van de persconferentie

13-03-2020

Naar aanleiding van de persconferentie informeren wij u over de NIEUWE besluiten die wij voor Vitalis hebben genomen. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart.

Lees het hele verhaal

Bij WoonincPlusVitalis Berckelhof is een coronabesmetting vastgesteld

12-03-2020

Bij WoonincPlusVitalis Berckelhof is een coronabesmetting vastgesteld. De cliënt woont op een gesloten verpleegafdeling en zat al een paar dagen uit voorzorg in isolatie. De GGD start een contactonderzoek. Dit houdt in dat zij kijken met wie de zieke bewoner in aanraking is geweest. De GGD informeert deze mensen persoonlijk.

De GGD, Vitalis en Wooninc. werken nauw samen om verdere verspreiding te voorkomen.

Lees het hele verhaal

Sociale onthouding t/m 16 maart

11-03-2020

Naar aanleiding van de persconferentie over de situatie en aanpak voor Brabant die gisteren plaats heeft gevonden, informeren wij u hier over de maatregelen die ons als Vitalis raken. Brabant roept op tot zeven dagen sociale onthouding. Dit houdt in dat we bij Vitalis alle gezamenlijke activiteiten voor medewerkers en bewoners tot en met aanstaande maandag annuleren. Denk hierbij onder andere aan:

  • Scholingen
  • Activiteiten
  • Therapie met meerdere mensen in een ruimte
  • Bijeenkomsten/vergaderingen enkel indien noodzakelijk
  • Cliënten eten op de eigen afdeling / appartement
  • Eetgedeeltes in restaurants worden tijdelijk gesloten, afhalen is wel mogelijk

Let wel; we maken hierbij altijd de afweging wat noodzakelijk is voor het bieden van verantwoorde zorg. Ook zullen we creatief denken en kijken of bepaalde zaken bijvoorbeeld telefonisch kunnen plaatsvinden.

Het advies aan familieleden is om het bezoek zoveel mogelijk te beperken.

Lees het hele verhaal