Vitalis Wissehaege viert haar 10-jarig jubileum

Vitalis Wissehaege viert haar 10-jarig jubileum

26-03-2018

Het 10-jarige jubileum wordt op feestelijke wijze gevierd met bewoners/familieleden, medewerkers en vrijwilligers. Op zaterdag 7 april en zondag 8 april verzorgt Circus Alexander voor hen feestelijke circusvoorstellingen. De voorstellingen zijn op maat gemaakt onze bewoners, zodat bijvoorbeeld ook onze dementerende bewoners volop kunnen meegenieten van het spektakel. Een ijscowagen en kraam met suikerspinnen maken het plaatje compleet en geven de bezoekers een heerlijke circuservaring. De voorstellingen vinden plaats om 11.00 uur, 13.30 uur en 15.30 uur.

De toegangskaarten worden aangeboden in eerste instantie aan de bewoners van Wissehaege. Alle resterende plaatsen worden daarna vrij gegeven voor belangstellende bewoners van de omliggende locaties Residentie Gennep, Kortonjo en Veldheer. Alle genodigden worden apart per brief geïnformeerd.

Tien jaar geleden opende het nieuwe verpleeghuis haar deuren. Een prachtige locatie waar 200 ouderen wonen; een parel aan de kroon van Vitalis. De nieuwbouw staat op de plek waar het oude de Weerde stond. Na 3 jaar in een tijdelijke huisvesting, namen op 9 april 2008 de eerste bewoners hun intrek in Wissehaege.

Een prachtig, nieuw, ruim opgezet, modern gebouw met frisse kleuren, eigen appartementen met een ruime badkamer, een atrium met restaurant en een bruin café. Zoiets was kort van tevoren nog ondenkbaar. In het oude De Weerde waren geen 1-persoons kamers maar 2, 4 of zelfs 8 personen deelden er een kamer. Bewoners gingen over naar de luxe van een eigen appartement en ervaarden de privacy van een eigen voordeur en brievenbus en hun eigen badkamer.

Vitalis biedt in Wissehaege 24 uurs zorg en behandeling aan cliënten, voor wie het niet meer mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen. De zorg is kleinschalig georganiseerd en huiselijk in sfeer en werkwijze. In Wissehaege is bovendien een dagcentrum, revalidatiecentrum en hospice gevestigd. Wissehaege ligt prachtig aan de rand van het natuur- en recreatiegebied De Genneper parken. In Wissehaege is een breed aanbod van verenigingen en activiteiten op het gebied van theater, film, muziek en lezingen.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis