NIEUWE VOORDEUREN IN PEPPELRODE

NIEUWE VOORDEUREN IN PEPPELRODE

NIEUWE VOORDEUREN IN PEPPELRODE

16-02-2016

Dementie gaat gepaard met verlies van grip op de omgeving. Mensen vallen terug op ingesleten beelden en oude gewoontes. Een herkenbare omgeving geeft dan nog een beetje houvast Omgevingsfactoren zijn erg belangrijk voor een dementerenden. Positieve prikkels verhogen het welzijn en de onafhankelijkheid. Wanneer iemand met dementie niet meer thuis kan wonen in de vertrouwde omgeving is de volgende stap in de meeste gevallen een verpleeghuis met een kleinschalige woonvorm.

De nieuwe inrichting moet bij voorkeur herkenbaar zijn en veilig voelen, een beetje lijken op een huis. Deuren die voor cliënten bedoeld zijn moeten uitnodigen tot gebruik en uitgangen en deuren die niet voor cliënten toegankelijk zijn moeten juist zoveel mogelijk 'onzichtbaar' gemaakt worden.

In Peppelrode afdeling Eik 1 en Eik 2A zijn de voordeuren van de pg-units voorzien van een nieuw 'jasje'. Het lijkt nu meer op een echte woning. Hiermee hopen we een goede bijdrage te leveren aan het gevoel van herkenbaarheid en veiligheid. De aangebrachte foto's op de voordeuren maken de plek voor de bewoners herkenbaar als hun voordeur en vergroten daarmee ook hun onafhankelijkheid en eigen regie.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis