NOMINATIE VOOR SOCIAL INNOVATION AWARD 2015

NOMINATIE VOOR SOCIAL INNOVATION AWARD 2015

15-09-2014

EUROPEAN SOCIAL INNOVATION WEEK 2015

Met het project Doorn Social is Vitalis Berckelhof samen met Corner Spot een van de vijf genomineerden voor de Social Innovation Award 2015. Op 10 september hebben Sylvia van Aggel (Vitalis Berckelhof Ankerpunt in de wijk) en Conor Trawinsky (Corner Spot) gedurende vijf minuten ‘gepitcht’ voor zowel de jury als voor publiek.

In deze spannende vijf minuten kregen zij de gelegenheid om hun project voor het voetlicht te brengen. Op 18 september doen ze dat nog eens, maar dan voor publiek. De jury kiest dan de winnaar en het publiek kiest de tweede prijswinnaar.

Social Innovation

De Social Innovation Award is een prijs voor het meest veelbelovende initiatief op het terrein van Social Innovation. De award wordt jaarlijks toegekend aan organisaties en initiatieven die een toonbeeld van succesvolle ‘social innovation’ zijn. Social innovation is een verzamelnaam voor hedendaagse initiatieven van mensen en organisaties gericht op innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen.

Wat is het project Doorn Social?

Doorn Social komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen Vitalis en Corner Spot. Corner Spot is een creatieve organisatie in de wijk Doornakkers, die een locale ontmoetings- en verbindingsplek wil zijn voor projecten en mensen in de wijk. Wijkbewoners, jong en oud en professionals in de wijk (coaches, wijkcoördinator, allochtone organisaties, jeugdwerk, zorg-welzijn- professional, bassischolen, vrijwilligersorganisaties, designers, kunstenaars) werken samen in zogenaamde co-design workshops. De projecten die op deze wijze plaatsvinden vormen samen Doorn Social. Het resultaat is niet zozeer terug te vinden in geld, maar in ‘sociaal kapitaal’.

Historie

Corner Spot en Vitalis Berckelhof werkten ook al samen tijdens de Dutch Designweek 2014. Tijdens Social& ging men op zoek naar nieuwe mogelijkheden, en deelde men ideeën om  met elkaar samen te werken met als doel een grotere sociale cohesie in de wijk. Doorn Social gaat verder op deze weg.

Of Vitalis Berckelhof en Corner Spot de Award nu winnen of niet, felicitaties voor deze nominatie zijn hoe dan ook op hun plaats.

Meer informatie bij Sylvia van Aggel, tel. 06 8365 3238 of s.vanaggel@vitalisgroep.nl en op www.esiw.nl

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis