INTERACTIEVE WORKSHOP

INTERACTIEVE WORKSHOP

15-11-2010

DR. ROSA DRIJGER SPREEKT

Op 20 november a.s. vindt het 11e ParkinsonNet congres plaats in Utrecht, waar ca. 1.500 zorgverleners aanwezig zijn voor een dag vol boeiende topsprekers uit binnen- en buitenland, interactieve workshops en sessies en de nieuwste inzichten en resultaten met betrekking tot de ziekte van Parkinson.

De hele dag staat in het teken van het gezamenlijke doel, de beste zorg voor alle parkinsonpatiënten in Nederland. Tijdens dit congres zal Dr. Rosa Drijgers (psycholoog bij de Vitalis Behandel Groep) een interactieve workshop verzorgen met als onderwerp 'Apathie bij de ziekte van Parkinson'.

Inhoud van de workshop: Bij de ziekte van Parkinson denken we in eerste instantie vaak aan de typische motorische symptomen zoals stijfheid, trillen en een maskergelaat. Maar behalve problemen met bewegen krijgen veel mensen met de ziekte van Parkinson ook te maken met niet-motorische symptomen, zoals depressie, vermoeidheid en apathie. Apathie, ofwel lusteloosheid, is een veelvoorkomend gedragsprobleem bij de ziekte van Parkinson en andere neurodegeneratieve ziektebeelden. Het zorgt voor een vermindering van kwaliteit van leven van zowel de patiënt als de mantelzorgers. Wat is apathie precies? Waar komt het vandaan? En misschien wel de belangrijkste vraag, is er iets tegen te doen? Dit zijn de vragen die we proberen te beantwoorden tijdens deze workshop.

Terug naar nieuwsoverzicht Vitalis